Geert Wilders is blij met de extra beveiliging voor de Tweede Kamer. Maar de PVV-leider vindt dat meer objecten in Nederland beter moeten worden beveiligd.

Het is goed dat het parlement extra wordt beveiligd. In Nederland zou niet moeten gebeuren wat dit jaar (2014) in Canada heeft plaatsgevonden, met een verwijzing naar de schietpartij in het Canadese parlement. Maar ook ook stations, luchthavens en belangrijke winkelcentra moeten beter worden beveiligd. Het is een stapje in de goede richting, maar we zijn er nog lang niet.

Wilders krijgt al ruim tien jaar persoonsbeveiliging en voelt zich niet onveilig. “Maar het gaat niet om Geert Wilders, het gaat om de veiligheid van het instituut Tweede Kamer en de veiligheid van de burgers op straat.” In dat opzicht snapt hij niet dat het kabinet potentiële jihadreizigers belet om naar Syrië en Irak af te reizen, maar hen niet opsluit.

We hebben in oktober 2014 gezien wat dat in Canada toe kan leiden. Mensen die hun paspoort wordt afgepakt, maar niet gevangen worden gezet en gewoon vrij kunnen rondlopen op straat. Daar zit de oorzaak van het probleem. Wat Wilders betreft mogen die mensen vertrekken, of worden ze opgesloten. “Maar laat ze niet vrij rondlopen. Je kan beveiligen wat je wil, maar deze mensen lopen ook nog steeds in Nederland vrij rond.”

De Tweede Kamer wordt sinds dinsdag extra beveiligd. De ingangen worden door politieagenten bewaakt en alle bezoekers moeten door een scanpoortje. Het zou gaan om een voorzorgsmaatregel en er zou geen specifieke dreiging tegen de Tweede Kamer zijn. Mogelijk is er een verband met de schietpartij in het Canadese parlement en het binnendringen van de Tweede Kamer door het Koerdische demonstranten.

Bron: nieuws.nl

Recent Posts